16 september 2007

Sjögurkor och strumpbryderier

Jag stor häromdagen och funderade på om vi skulle ha bräserad sjögurka eller fläskfilégryta till middag när det slog mig att min blogg legat i malpåse i nio månader eller så. Associationen till bloggande när jag står och klämmer på sjögurka bör jag nog ta upp i en terapisession vid tillfälle.





I alla fall... sedan senvintern har jag: Tappat lusten att sticka, återupptäckt korsstygnen, avyttrat en tusendel av mitt gigantiska garnberg, köpt 250 dockor DMC, fått dille på att tillverka gratulationskort, fått betalt för att tillverka gratulationskort, fått beställningar på broderade gratulationskort, fått förskottsbetalning för beställda gratulationskort. :) Behållningen har gått till människors arbete för att hitta kärleksfulla hem till katter som farit illa på ett eller annat sätt.





Igår när jag var ute med Hunden och vi höll på att virvla iväg med nordanvinden återkom lusten att lägga upp några maskor. En fuskolle skulle banne mig inte vara helt fel. Inte en sjal att vira runt skallen heller. Tror att jag har några nystan Dream med angora som skulle göra sig bra mot mitt känsliga halsskinn. Fast först har jag några beställda kort jag måste brodera klart.





Medaljregnet i sommar: Först ut var Svägerskan som ryckte åt sig ett SM-silver i Sunne (känn ingen press nu M, men camping på Himmelska Fridens Torg 2008 låter väldigt lockande!) tätt följt av Hunden som ställdes för första gången med J som handler och blev fyra av sextiosju tävlande - så roligt! Sedan fick jag en beställning på ett födelsedagskort till en yngling som vann något i fotbollsväg, allsvenskan tror jag det kallas.





Ynglingens mormor ville ha kortet i form av en fotbollsspelare i landslagsdräkt och eftersom jag inte hade möjlighet att googla när det var dags för strumporna slängde jag ut en enkel fråga till bekantingar via sms, "Vilken färg har svenska landslagsspelarnas fotbollsstrumpor", svaren var dessa:


  • annAH: Jag tittar aldrig på fotboll men gjorde jag det skulle jag vila ögonen på andra kroppdelar än spelarnas fötter.

  • Dr H: Rosa. Om jag fick bestämma.

  • HesaJi: Ingen aning. Jag spelade fotboll med Pia Sundhage i yngre dagar men då var vi nakna. He he.

  • Mupp: Eh... vem? Vad?



Tack vare dessa intelligenta svar och mitt eget sportintresse som enbart sträcker sig till rodel blev strumpkulören inte helt korrekt. Men mottagaren blev jätteglad ändå.

Slutligen... plocka fram popcornen och tag plats i fåtöljen, nu blir det filmtajm, hej!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Så jättefina kort du har broderat! Mottagarna måste bli superglada över dem.
Är impad över hunden också. Din egen? Överväger på djupaste allvar att skaffa en egen men är osäker på om orken verkligen finns. Får tänka lite till, tror jag...

Zina sa...

När det gäller att betala försäkringar, kurser och grisöron så är hunden min. När det gäller att gå fot, göra konster och uppföra sig så är det dotras jycke. :)